Dne 9. 2. 2024 se třídy 1.PA, 2.PA a 3.VP zúčastnily exkurze v Muzeu Olomouckých tvarůžků v Lošticích.
V roce 1876 začal Josef Wessels jako první v Lošticích roku 1876 vyrábět tvarůžky, po něm od roku 1897 pokračoval jeho syn Alois. Potomci Josefa Wesselse jsou dnes jediní výrobci Olomouckých tvarůžků. Své jméno dostaly podle slavných trhů, tedy – OLOMOUCKÉ. Olomoucké tvarůžky jsou zrajícím sýrem vyrobeným z netučného kyselého tvarohu. Mají zcela ojedinělou pikantní chuť, typickou vůni, tvar má zpravidla podobu kotoučků, kroužků, tyčinek nebo nepravidelných kousků. Díky svým nutričním hodnotám se Olomoucké tvarůžky řadí na první místo mezi sýry. Exkurze byla velice přínosná nejen z hlediska výroby tvarůžků, čímž zaujala hlavně obor Výrobce potravin, ale i z pohledu oboru Podnikání, kdy se žáci dozvěděli o znárodnění podniku v r. 1950 a následné restituci a obnově zchátralého podniku v r. 1992. S „hanáckým zlatem“ je spojena celá řada akcí, např. Tvarůžkové dožínky, Putování za loštickým tvarůžkem nebo Olomoucký tvarůžkový festival, kde se návštěvníci mohou setkat s celou řadou tvarůžkových novinek.