Pasování studentů oboru Analýza potravin a Technologie potravin

In Aktuality by Petr Fajks

Dne 13. 5. 2022 se se zanedbatelným zpožděním uskutečnilo pasování žáků 2. ročníku maturitních oborů Analýza potravin a Technologie potravin. Žáci absolvovali spektrum úkolů sahajících od trýznění chuťových pohárků formou degustace nápojů podezřelé barvy a aroma, želé nevalné chuti a ještě odpudivějšího složení, přes kompetitivní pojídání těstovin bez možnosti použití Bohem přidělených nástrojů – rukou, přičemž touto restrikcí byli žáci omezeni také při lovu zakázaného ovoce z mísy plné silně toxického dihydrogen monooxidu, komerčně známého jako „voda“, až po nelítostnou zkoušku kulinářských dovedností účastníků spočívající v krájení cibule na drobné kostky jako břitva ostrým kartonovým nožem. Pomyslnou třešničkou na dortu byl speciální úkol vymezený pro nastávajícího učitele Mgr. Daniela Šrajbra, který zahrnoval řadu všetečných otázek a potěšení ve formě kondenzované mléčné pochutiny v případě jejich nezodpovězení. Po zklidnění atmosféry a všech přítomných následovalo samotné pasování jednotlivých studentů, Mgr. Daniel Šrajbr se tak oficiálně stal nejvyšší a absolutní autoritou, třídním učitelem třídy 2.A/TCH a ceremoniál po 12. hodině došel ke zdárnému konci.