Výrobce potravin 29-51-H/01

pdf
Movieotimalizováno pro Firefox
zdroj:
www.infoabsolvent.cz

VSTUPNÍ PŘEDPOKLADY
splnění povinné školní docházky, zdravotní způsobilost

DÉLKA STUDIA
3 roky

ZAKONČENÍ STUDIA
závěrečná zkouška

MOŽNOSTI DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ
nástavbové studium


ABSOLVENT DISPONUJE

  • znalostmi v oblasi technologie, hygieny potravin,
  • znalostmi přírodních věd,
  • schopnostmi kultivovaně komunikovat (ústně i písemně) v českém, anglickém jazyce,
  • dovednostmi v užívání prostředků ICT.


UPLATNĚNÍ

  • při výkonu povolání výrobce potravin v pozici zaměstnance v příslušné potravinářské výrobě při průmyslovém zpracování surovin, pomocných látek a přísad na výrobky cukrovinkářské, konzervárenské, sladovnické a pivovarnické, mlékárenské, mlynářské, případně vinařské,
  • jsou připraveni obsluhovat výrobní linky,
  • provádět základní údržbu technologického zařízení,
  • hodnotit kvalitu vstupních surovin, polotovarů i hotových výrobků podle standardů,
  • skladovat, balit a exportovat hotové výrobky.

NEPŘEHLÉDNĚTE

  • Studenti mohou získat ABSOLVENTSKÉ STIPENDIUM.
  • Praktická výuka probíhá v pracovištích praktického výcviku školy a na smluvních pracovištích školy - Penam, a. s., Mlékárna Otinoves s. r. o., Makovec a. s., Granette a Starorežná Distillers a. s., Pekařství MaM s. r. o., Jalínek Antonín, Kaufland, Tesco a. s.