Analýza potravin 29-42-M/01

 

pdf
Movieoptimalizováno pro Firefox
zdroj:
www.infoabsolvent.cz

VSTUPNÍ PŘEDPOKLADY
splnění povinné školní docházky, zdravotní způsobilost

DÉLKA STUDIA
4 roky

ZAKONČENÍ STUDIA
maturitní zkouška

MOŽNOSTI DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ
studium na vysoké škole


ABSOLVENT DISPONUJE

  • vysokou odborností v oblasti technologie, hygieny potravin a výživy,
  • znalostmi přírodních věd,
  • dovednostmi pracovat s odbornými texty,
  • schopnostmi kultivovaně komunikovat (ústně i písemně) v českém, anglickém nebo německém jazyce,
  • dovednostmi v užívání prostředků ICT.

UPLATNĚNÍ

  • potravinářský technik - kontrolor jakosti při výrobě a kontrole potravin v potravinářském odvětví a dalších příbuzných odvětvích,
  • laborant v oblasti kontroly jakosti potravin v podnicích (např. provozní laboratoře potravinářských závodů, státní laboratoře inspekce jakosti potravin, soukromé akreditované laboratoře, úpravny a čistírny odpadních vod, stravovací zařízení),
  • technolog v potravinářském provozu,
  • v oblasti nákupu surovin a pomocných látek,
  • v odbytu a prodeji surovin a potravinářských výrobků,
  • v obchodních firmách v oblasti marketingu potravin,
  • při kontrole a péči o životní prostředí.

NEPŘEHLÉDNĚTE

  • Studenti mohou získat ABSOLVENTSKÉ STIPENDIUM od firmy Penam, a.s.
  • V rámci studia probíhá individuální praxe studentů na smluvních pracovištích v laboratořích a potravinářských provozech.